Salut

Eu

Cand am terminat liceul, diriginta ne-a cerut sa spunem care credem ca va fi cea mai mare realizare a noastra peste 20 de ani. Am raspuns: sa scriu o carte. Astazi as raspunde: relatiile valoreaza cel mai mult. De altfel, psihoterapia pe care o practic este centrata pe relatii.

In urma cu ceva timp, o pacienta m-ai spus: “ tu nu poti sa salvezi pe toata lumea. Trebuie sa accepti asta. Eu sunt un caz foarte greu si vreau sa mor”.  Femeia avea mai multe boli fizice, care-i produceau dureri groaznice, dar si atacuri de panica si depresie.  Am simtit atunci un gol imens in stomac si frica ca poate are dreptate. In meseria mea ( sunt psiholog si psihoterapeut) intalnesc multi pacienti care ma ating cu durerea lor.

Vreau sa-ti impartasesc povestea mea.

Poate ma stii ca si ” Camelia Stavarache  antrenorul tau pentru Psihosucces”. Pe Facebook din 2018 si pana in prezent, am realizat peste 500 de live-uri, o pastilă de psihologie zilnica, la 9,30 . Dar sunt si  psiholog principal si presedintele Asociatiei de Psihoterapie Integrativa, , o scoala de psihoterapie in  care se formeaza psihoterapeuti si consilieri.

Pe langa aceste lucruri, sunt si autor online, fac cate un live pe Facebook la 9,30 de aproape 3 ani ,in care prezint “pastile de psihologie”. Imi place sa scriu pe site-ul meu sau sa vorbesc pe Facebook,  despre  dezvoltarea personala.

Imi doresc sa “salvez” oamenii de ei insisi, pentru ca deseori noi suntem cei mai aprigi critici si dusmani ai nostri.  Poate ca ii ajut pe altii, sperand ca si altii sa ma ajute de mine. Cine stie?

Viata mi-a dat prima lectie de psihologie la 12 ani

Povestea mea incepe la 12 ani cand viata noastra de familie s-a schimbat.  Bunica mea care ma crestea, a fost diagnosticata gresit cu febra tifoida, in timp ce ea suferea de meningita.  Rezultatul a fost ca si-a pierdut mintile. A supravietuit, dar creierul ei a fost grav afectat.  Din punct de vedere fizic, era Ok, dar psihic, nu. Incurca mortii cu vii, credea ca vrei sa o otravesti, vorbea incoerent, de cele mai multe ori.

Cand ea incepea sa delireze ca mancarea e otravita, tatal meu  se enerva si incepea sa o certe. Imi placea sa ma asez cu o carte de povesti in mana langa ea. Bunica incepea sa vorbeasca si  sa planga, de fiecare data cand pomenea de cei dragi, pe care ii pierduse. Chiar daca nu intelegeam sau nu cunosteam personajele,  ma opream din citit si ii ceream cate o clarificare.  Ii facea placere sa imi explice.  Cel mai dureros subiect era moartea surorii ei, la 20 de ani, de Tbc osos. Era impresionant sa vezi cum dupa 50 de ani,  durerea nu cunoaste ideea de armistitiu.

Aceea a fost prima mea lectie de psihologie,  ca nu e nevoie de un efort mare ca sa faci pe cineva fericit.  Si ca uneori,  chiar daca afara e zi, unii tot vor vedea noapte.  In inima mea, am stiut de atunci, ca vreau sa ajut oamenii sa se simta mai bine.

Numaram monezile ratacite prin genti

Cand mi-am deschis cabinetul de psihoterapie acum 15 ani, toti cei din jur imi spuneau sa renunt, pentru ca nu castigam mai nimic. Erau vremuri cand ramaneam fara bani de paine si cautam dupa monezi de 50 de bani prin toate gentile mele.  Cea mai mare prada era cand adunam 10 lei. Din ei, trebuia sa supravietuim 4-5 zile, pana la salariul sotului meu.  Desi era greu, imi placea sa fiu psihoterapeut.  Aparuse filmul acela “Legea atractiei”, asa ca ii spuneam sotului “ ca m-am programat sa castig 1000 de dolari si o sa fie bine”.

Lupta cu propria mea frica

A fost un drum cu urcusuri si coborasuri, insa am avut noroc de pacienti care m-au recomandat. Ca multi altii, aveam frici, timiditati si compexe.  Poate ca nu stii, dar noi psihoterapeutii suntem obligati sa  facem psihoterapie ca si pacienti, inainte de a profesa.  Eu chiar am fost o ratusca urata, care nu stia sa se puna in valoare. Eram: timida,  aroganta, nu stiam sa ma imbrac, sa ma machiez. Invatam bine si cam atat. Mai putin engleza, care nu s-a lipit de mine, nici atunci, nici acum. Aproape toata facultatea am facut-o intr-o pereche de blugi si cateva tricouri insipide.

Eu imi doresc sa te ajut si pe tine sa te transformi dintr-o ratusca, intr-o lebada. Stiu ca suna ca un cliseu, dar chiar merita sa incerci.

Poate nu ai timp sau bani pentru psihoterapie.

Ce pot face chiar acum pentru tine?

Iti voi oferi un minicurs gratuit pe email, format din 4 lectii, Un program in 4 etape ca sa-ti controlezi fricile.  Nu pot sa-ti promit ca-ti va lua fricile cu mana, cum zice tatal meu, pentru ca schimbarea e un proces.  Uneori, ai carat de zeci de ani frica in spate. Nu exista un buton magic, dar schimbarea incepe cu un pas mic. Cum poti sa mananci un elefant? Cu lingurita!

Ce zici, vrei sa faci ceva pentru tine chiar acum?

Da, vreau si eu  Programul in 4 etape ca sa-ti controlezi fricile

Alte repere despre mine:

Filme preferate:

Games of thrones

Midsommar

The Lighthouse

Requiem for a dream

The tree of life

Cercetari facute de mine:

2014- colaborare cu Universitatea Andrei Saguna ” Dezvoltarea unui program de psihoterapie integrativa pentru dezvoltarea memoriei”

2017- colaborare cu Asociatia de Psihoterapie Integrativa  – cercetarea „Inelul gastric virtual”

2019-2020 -colaborare cu Asociatia Internationala de Psihoterapie Integrativa si Universitatea Ecologica , cercetare in curs de desfasurare  „Nevoi relationale”

Tehnici de relaxare folosite la pacientii hemodializați ” – cercetare realizată la Spitalul de hemodializa Carol Davila

” Un program de psihoterapie pentru reducerea conflictelor la delicvenții minori ” – cercetare realizată în beneficiul Direcției Generale a Penitenciarelor și desfășurată la Școlile de corecție Găiești ,  Tichilești și penitenciarul Craiova.

” Folosirea hipnozei pentru realizarea analgeziei in obstetrica” – Nasterea sub hipnoza, cercetare realizată la Spitalul Universitar București

” Folosirea hipnozei pentru realizarea analgeziei in stomatologie ” – cercetare realizata în colaborare cu Dental Plus și dr primar Natalia Lefter

” Utilizarea hipnozei pentru îmbunatatirea memoriei ” – un program de cercetare elaborat în colaborare cu Asociația de Psihoterapie Integrativa

” Integrativ memoplus ” – un program de cercetare unic elaborat în colaborare cu Asociația de Psihoterapie Integrativa și Universitatea Andrei Saguna din Constanța

” Dezvoltarea inteligentei emoționale la școlarul mic ” – un program de cercetare elaborat în colaborare cu Asociația de Psihoterapie Integrativă și desfășurat în școlile ICHB-București și Școala Gimnaziala Bragadiru-Ilfov.

” Inelul gastric virtual – foolosirea hipnozei pentru slăbit ” – un program de cercetare unic elaborat în colaborare cu Asociația de Psihoterapie Integrativă

”Cărțile marilor scriitori sunt ca vinul, cărțile mele sunt ca apa. Din fericire, toată lumea bea apă” ( Mark Twain) 

Și CĂRȚILE mele sunt simple și tot din categoria ”apă”

“Eliberarea din inchisoarea sufletului prin psihoterapie integrativa ” (2016), Camelia Stavarache, Editura Asociatiei de Psihoterapie INtegrativa

“Ghid psihoterapeutic pentru reducerea conflictelor” folosit ca manual de lucru în toate penitenciarele din Romania ( 2001), Camelia Stavarache, Editura CRED

“SmartPsi- ghidul psihoterapeutului integrativ” ( 2012), Camelia Stavarache, Editura Asociatiei de Psihoterapie Integrativa

“Cazuri neobișnuite în psihoterapie. Programe de psihoterapie integrativă” ( 2007)”. Camelia Stavarache, Editura All

Provocarile mele au fost sa fac prima naștere sub hipnoză din

Romania in 2007 și  sa transform cursul de

CONSILIER DE DEZVOLTARE PERSONALA

dintr-un curs de 2 zile, in cel mai bun curs din Romania.

 

Curaj înseamnă, cu pantalonii uzi, să faci ceea ce ți-ai propus❤️

Te îmbrățișez și îți ofer cadou, încă un curs gratuit pe email,
4 Provocari ca sa descoperi daca esti un vindecator de suflete

 

Certificare internationala IIPA

Certificat international de psihoterapeut (Asociatia Internationala de Psihoterapie Integrativa, Milano, 2017)

Certificare internationala

Certificare in metoda „inelul gastric virtual” (Sheilla Granger, 2017)

Certificare IANTI Italia

Specializare in psihoterapia de cuplu ( Institutul de Psihoterapie Integrativa-Roma, 2018)

 Experienta mea

Am cunoscut multi pacienti, iar unii dintre ei au venit la prima sedinta de psihoterapie cand erau liceeni si dupa multi ani, atunci cand intampina o problema serioasa, ma cauta,  fie pentru ei, fie pentru partener sau copil.

Experienta nu inseamna doar trecerea timpului ci mai degraba, capacitatea de a accepta  ceea ce nu poti schimba si pana unde se intind limitele competentei tale.

Intalnirea cu Richard Barker

Despre Tulburarea Obsesiv Compulsiva la Medicool