EMDR

Curs de specializare in EMDR pentru terapeuti si consilieri

Cea mai eficienta metoda pentru traume declarata de OMS

9 din 10 persoane simt o scadere a fricii si distresului dupa o singura sedinta

9 din 10 persoane raportează o îmbunătățire considerabila a dispozitiei emotionale si a somnului dupa EMDR, în timp ce 6 din 10 raportează o diferență de cel puțin 3 puncte (pe o scară de 10 puncte)!

Mai mult, s-a dovedit științific că EMDR acționează mai rapid, durează mai mult și e mai eficienta decât terapia și medicamentele tradiționale.

EMDR (Reprocesare si desensibilizare prin miscari oculare) este recunoscuta de:

In „Emotional Distress Scale” (Scala Distresului Emotional cu intensitatea de 10 puncte) EMDR este considerata  terapia revoluționară  care a ajutat milioane de oameni să-si depășească durerea emoțională cauzată

de Sindromul de Stres Posttraumatic,

traumele din copilărie,

abuz,

depresie,

anxietate,

dependență,

durere și multe altele. 

[Poveste fetitei abuzata la 5 ani]

Maria a suferit 35 de ani de colon iritabil, era speriata de barbati si si-a negat feminitatea

DAR PRIN EMDR S-A VINDECAT INTR-O SEDINTA

Maria era o femeie de 40 de ani, dar care arata de 55: cu parul grizonat, prins in coada de cal, fara nici un machiaj si niste haine largi care ii acopereau corpul.  Desi arata ca o femeie de casa, Maria era speriata de colegii de serviciu care , afirma ea,  „o hartuiau sexual”. Afirmatiile ei erau contrazise de comportamentul si aspectul ei ” de femeie cuminte” care ar fi taiat elanul oricarui barbat normal. 

In tabara de dezvoltare personala, dupa ce a pictat o femeie cu un „lacat ” in loc de gura si doi ochi care plangeau, Maria a inceput sa aiba cosmaruri nocturne. 

In primul cosmar, se vedea pe ea fetita, fugarita de un barbat adult. 

Noaptea urmatoare a vazut chipul agresorului: era unchiul ei. 

Dupa al treilea vis consecutiv, si-a amintit abuzul sexual  suferit la varsta de 5 ani.  BARBATUL O SODOMIZASE!

Acum a inteles problemele cu colonul, faptul ca tolera cu buna stiinta relatia sotului cu vecina, dar si panica ei cand un barbat se uita la ea. 

Sedinta de EMDR seamana cu un proces de schimbare a credintelor despre sine si despre ceilalti: eu sunt vinovata, nu ma suport, toti barbatii sunt periculosi. 

Rand pe rand, aceste  ganduri toxice, au fost inlocuite cu ganduri sanogene de tipul : merit sa iubesc si sa fiu iubita.

 

EMDR- nivelul I -inregistrare

Cursul este inregistrat video si il poti urmari pe platforma naoastra

INVATA metoda prin care vindeci traumele in 1-2 sedinte

Ce vei invata, astfel incat sa fii capabil sa lucrezi eficient cu clientii tai 

Etapa 1 – Istoria clientului

Se creeaza un plan de tratament bazat pe istoria clientului, organizand informatiile: cronologic, pe tematici ( relatia cu mama, abuz sexual, abuz, esecuri, pierderi, neglijare, rspingere)

Etapa 2- Gradul de pregatire al clientului si factorii de siguranta

Se creeaza un bun raport cu clientul si se ancoreaza locul securizant. Se folosesc tehnici de Stabilizare Emotionala, Crearea si Instalarea Resurselor.

Etapa 3- Desensibilizarea

Se masoara gradul de perturbare , se identifica emotiile , cognitia negativa si cea pozitiva. 

Etapa 4- Reevaluarea

Cognitia pozitiva trebuie sa fie o intoarcere la 180 de grade fata de cognitia negativa. 

Etapa 5- Incheierea

Atunci cand nivelul USP ( unitati subiective de perturbare) ajunge la zero, adica imaginea traumatica si gandul negativ , nu-l mai deranjeaza pe subiect, se considera ca trauma a fost vindecata. 

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului.

Bucuresti

Countdown

Înscriere integrală -3000 lei

Înscriere în rate – 3 x 1100 (a doua rată se achită peste o lună) 

Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs. Ulterior prețul acestuia va crește. 

[Formator psiholog Camelia Stavarache]

Membru al Asociatiei Franceze de EMDR din 2011
DESPRE CAMELIA STAVARACHE

Am încercat multe tehnici de psihoterapie pentru traume până am ajuns la EMDR. Printre ele se numără: psihoterapie cognitiv-comportamentala si hipnoza .

Momentul zero, cel de ”aha”, a fost când am descoperit că EMDR vindeca rapid și că vreau să îi învăț pe alții asta. 

 

Testimoniale

Hai sa recapitulam ce anume primesti

Intrebari frecvente

Desensibilizarea și reprocesarea prin mișcării oculare (EMDR) este o terapie revoluționară de sănătate mintală dezvoltată de psihologul dr. Francine Shapiro în anii 1990. Stimulând mișcarea bilaterala a ochilor, EMDR vă ajută să accesați amintirile traumatice care nu au fost procesate corespunzător.

EMDR este una dintre cele mai bine cercetate metode de sănătate mintală, cu sute de studii  efectuate.

Cercetarile demonstrează în mod constant că EMDR este mai eficient, are o acțiune mai rapidă și mai de lungă durată decât alte forme de tratament, inclusiv pastile, medicamente, psihoterapie și tratament holistic:

* 7 din 10 studii  randomizate controlate au raportat că EMDR este mai rapida și mai eficienta decât terapia cognitiv-comportamentală (CBT) centrată pe traumă
* Peste 80% dintre pacienții cu PTSD care sufereau de traumatisme cu un singur incident nu au mai prezentat simptome după doar 3 ședințe EMDR. În mod similar, 77% dintre veteranii de luptă au fost vindecați de PTSD după doar 12 sesiuni
* 50% dintre pacienții cu depresie tratați cu EMDR au experimentat remisiune completă după doar 4 până la 12 ședințe, comparativ cu 25% dintre cei care au primit alt tratament

Astăzi, EMDR este recomandat și recunoscut de multe autorități internaționale din domeniul sănătății, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS), US Veterans Affairs (VA), Departamentul Apărării, Departamentul Sănătății din Marea Britanie.

Spre deosebire de tratamentele tradiționale care abordează doar simptomele, EMDR atacă direct cauza principală a durerii tale emoționale, eliminând problema la sursă.

Când se întâmplă evenimente traumatice, creierul tău nu poate procesa amintirile în mod normal. Aceste gânduri neprocesate devin asociate cu durere, furie, frică și suferință emoțională.

Din păcate, atâta timp cât asocierea emoțională nu este ruptă, vei continua să experimentezi aceeași suferință din nou și din nou.

EMDR vă ghidează pas cu pas în accesarea și procesarea acestor amintiri, rupând odată pentru totdeauna lanțurile durerii.

Contact