Atac de panica
Tratamente atacuri de panica
Simptomele atacului de panica
Atacul de panica cauzeaza foarte multe probleme in societatea moderna deoarece simptomele sale sunt spectaculoase, semanand de multe ori cu cele ale unui infarct:
- accelerarea batailor inimii ( inima sta sa-ti iasa din piept)
- transpiratii
- valuri de caldura
- senzatia de sufocare
- nod in gat
- respiratie precipitata
- ameteli
- frica intensa de moarte sau nebunie
Desi li se reproseaza frecvent ca „exagereaza si nu au nimic”, pacientii cu atac de panica traiesc o adevarata drama: se simt prizonieri in propria minte. Citeste aici un ghid complet despre simptomele anxietatii
Pacientii cu atac de panica sunt mari consumatori de medicamente si analize medicale, deoarece isi imagineaza ca au tot felul de boli grave.
Cum functioneaza psihoterapia ?
Pacientul intelege in primul rand, mecanismul prin care se creeaza atacul de panica. Oftatul, cascatul si respiratia accelerata din ultimele zile, genereaza un surplus de oxigen in organism care creeaza niste blocaje: globulele rosii care trasnporta oxigenul la celule nu il pot descarca decat daca primesc un dioxid de carbon la schimb. Din cauza acumularii de oxigen in sange, acesta nu poate fi descarcat eficient la celule si de aici, senzatia de sufocare.
In cadrul sedintelor de psihoterapie, vei invata :
-
- sa iti reglezi respiratia
- sa practici tehnici de relaxare antistres
- sa iti schimbi felul in care gandesti, sa nu mai gandesti negativ
- sa descoperi care este semnificatia simptomelor tale
Ce tehnici folosim in atacul de panica
Primele tehnici sunt legate de controlul respiratiei ( scaderea frecventei respiratiei). Apoi se folosesc tehnici antistres ( relaxare, hipnoza, modificarea felului in care gandesti etc). O tehnica eficienta pentru atacul de panica AICI
.