Ce sa nu faci niciodata cand ai un atac de panica?

Ce sa nu faci niciodata cand ai un atac de panica?

In ce consta primul ajutor in atacul de panica

Primul ajutor in atacul de panica inseamna de fapt o inactiune.  Adica, mai degraba sa nu faci, decat sa faci ceva. Stiai ca atunci cand suferi o criza de panica, NU TREBUIE sa faci un anumit lucru? Multi oameni cred ca  greu sa ne calmam cand avem un atac de panica sau o criza de furie.  Ei bine, nu este chiar asa de dificil.  E important sa nu faci un lucru, dar  sa faci alte cinci.

Hai sa vedem, ce inseamna primul ajutor in cazul unui  atac de panica,  care sunt cei cinci pasi pe care trebuie sa-i faci ca sa te calmezi:

Este vorba despre o tehnica foarte simpla, usor de folosit  cu ajutorul careia te vei linisti in 5-10 minute.

Tehnica care se foloseste in atacul de panica,  se bazeaza pe utilizarea celor 5 simturi, gust, miros, pipait, auz si vaz si are ca scop, calmarea sistemului de control automat a emotiilor legate de pericol ( amigdala sistem limbic, hipotalamus)

Practic, va trebui sa faci o actiune in 5 pasi:

  •  sa gusti ceva
  • sa simti  doua mirosuri
  • sa atingi trei obiecte si sa inregistrezi senzatiile tactile ( greu, usor, rece, cald, neted, grunjos etc) sau sa te tapotezi, masezi etc
  • sa asculti patru zgomote
  • sa vezi cinci obiecte si sa le numesti in gand
    • In live-ul pe care l-am avut azi pe Facebook , vei gasi mai multe detalii despre tehnica, dar si raspunsul la intrebarea: Ce nu trebuie sa faci cand ai o un atac de panica